gevaarlijke stoffen
Bestrijdingsmiddelen blijven essentieel voor de voedselvoorziening, maar bewijs van hun schadelijkheid groeit, vooral voor boeren. Pesticiden zoals glyfosaat worden al langer in verband gebracht …
Lees meer
De Gezondheidsraad gaf recent twee conceptrapporten vrij over de blootstelling aan respirabele kristallijne silica en koolmonoxide op de werkplek. Deze rapporten zijn onderdeel van …
Lees meer
Bij de noodstop van de fabrieken van Chemours maandagochtend is toch wel PFAS naar buiten gelekt, dit maakt de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid dinsdagmiddag desgevraagd bekend. Het gaat om …
Lees meer
In de nacht van dinsdag 11 en woensdag 12 oktober 2022 is bij Indorama in de Europoort Rotterdam naar schatting 11,8 ton azijnzuur vrijgekomen. Een azijnzuurwolk is in westelijke richting …
Lees meer
Vanaf deze week gelden nieuwe regels voor het werken met stoffen die gevaarlijk zijn voor de voortplanting. De strengere regels die al langere tijd gelden voor …
Lees meer
Dat ‘klassiek blusschuim’ in handblussers en schuimconcentraat voor industrieel gebruik ondanks steeds strengere regelgeving tot op de dag van vandaag per- en polyfluoralkylstoffen kan bevatten is bij steeds …
Lees meer
De Subcommissie Grenswaarden Stoffen op de Werkplek van de Sociaal-Economische Raad (SER-GSW) adviseert voor nu een grenswaarde van 4,12 milligram (mg) per kubieke meter (m3) als gemiddelde …
Lees meer
De OvV publiceerde 2 updates over lopende onderzoeken naar vrijgekomen gevaarlijke stoffen: Azijnzuur in Rotterdam en Zwaveldioxide in Pernis. …
Lees meer
De Gezondheidsraad adviseert de minister van SZW om pyridine te classificeren in gevarencategorie 2, als een stof die ervan verdacht wordt kankerverwekkend te zijn voor mensen. Er is …
Lees meer
BNNVARA-programma Zembla heeft documenten in handen waaruit blijkt dat Chemours al tientallen jaren wist dat de PFAS die het gebruikte, de omgeving vervuilde en gevaarlijk was voor personeel en het milieu.
…
Lees meer
Al jaren stijgt het aantal goederentreinen tussen Nederland en Duitsland. Vorig jaar reden er op de drukste dagen meer dan honderd exemplaren over de Brabantroute, volgens …
Lees meer
De gezondheid van omwonenden van industrie verdient betere bescherming door bedrijven, lokale overheden en omgevingsdiensten. Zij gebruiken niet alle …
Lees meer
Stoffenmanager® publiceert een geïntegreerd overzicht van relevante beroepsallergenen. De lijst met meer dan 850 stoffen is een uitbreiding en update van de eerder uitgebrachte …
Lees meer
REACH verplicht opleiding voor elke gebruiker …
Lees meer
De gemeente Tilburg en treinonderhoudsbedrijf NedTrain moeten wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft ieder ruim drie ton aan boetes betalen, omdat ze jarenlang …
Lees meer
De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) verplicht Tata Steel om de uitstoot verder terug te brengen. Met een aanscherping op de vergunning van de …
Lees meer
In juni 2021 heeft een emissie van ongeveer 14 ton gevaarlijke stoffen plaatsgevonden bij een acrylonitrilfabriek op het industriecomplex Chemelot. Door het uit balans raken van …
Lees meer
Op woensdag 30 november behandelde Rutger Castricum in zijn televisieprogramma De Hofbar hoe bedrijven en overheid omgaan met de gezondheid van …
Lees meer
De omstreden naam DuPont verdwijnt voorgoed uit Dordrecht. De laatste fabriek van het bedrijf staat volgens RTV Dordrecht te koop. Daarmee komt voor Dordrecht en omgeving een einde aan …
Lees meer
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) roept leveranciers van gevaarlijke stoffen en mengsels op om vóór 1 januari 2023 hun veiligheidsinformatiebladen (VIB) aan te passen. Foute informatie op de VIB’s leidt ertoe dat gebruikers onvoldoende of onjuist …
Lees meer