Over ons

DeVeiligheidskundige.nl

is een initiatief van Reijseger to the point (RTTP) met als doel De Veiligheidskundige te voorzien van praktische informatie en een platform. Dat doel proberen wij te bereiken door het bundelen en structureren van voor de veiligheidskundige relevante informatie. Om hem/haar tijd te besparen en de zoektocht naar informatie te faciliteren.
Daarbij richten we ons exclusief op arbeidsveiligheid: Het Veilig Werken. Op het ultieme doel dat iedereen na een dag werk weer gezond en veilig naar huis gaat/kan.

De redactie bestaat uit journalisten en redacteuren met ruime ervaring binnen het vakgebied.
De harde kern van het team:

Janneke Reijseger
Projectcommunicator, bindende kracht en ultiem initiatiefneemster. Janneke heeft het talent met iedereen door één deur te kunnen, met respect voor de ander maar zonder blad voor de mond. Haar openheid en eerlijkheid zijn de belangrijkste eigenschappen die DeVeiligheidskundige voortstuwen. Ze onderhoudt de contacten met de adverteerders en belanghebbenden, draait haar hand niet om voor een tekstje en maalt niet om een niet-factureerbaar uurtje waar het de vervolmaking van de website betreft. Tussendoor organiseert zij congressen, begeleidt ze projecten in het vakgebied en ondersteunt zij bedrijven bij no-nonsense-communicatie.

Bernard van Lammeren
Ervaren journalist, veiligheids- en gezondheids-researcher, redacteur en samensteller. Beroepsinterviewer en tekstbewerker. Talent in het toegankelijk maken van complexe juridische tekst, samenvatten en pakkend presenteren. Goud waard in een wereld waarin een veelheid ‘papier’ soms een bedreiging dreigt te vormen voor het gezonde verstand. Bernard is eindredacteur en corrector van al het verzameld nieuws en ondersteunt Janneke bij de compacte en heldere verwoording van persberichten, overheidscommunicatie en ander nieuws over arbozaken.

Marcel Captijn
Technicus en (gesjeesd) neerlandicus, actief als docent VCA en auteur van leerstof. Behalve als publicist/journalist arbeidsveiligheid is hij moderator en/of schrijver van het veiligheids-ABC en redacteur/interviewer van de rubriek VK-stokpaard, de spreekbuis van onze doelgroep. Hij is thuis in de meeste subdisciplines van de VK en verstaat tevens de taal van technici als ze het hebben over de zich razendsnel ontwikkelende (veiligheids)systemen. Neemt overal de tijd voor, zelfs als hij dat eigenlijk niet heeft.


Voor alle digitale en web-gerelateerde zaken:
Floor van Os
Naast gitaarvirtuoos, web-artiest en sitebouwer met ruime ervaring. Zorgt voor een mooi, veilig en stabiel platform voor De veiligheidskundige. Zijn product is zo bedrijfszeker dat hij zichzelf in de vingers dreigt te snijden, want we hebben hem nauwelijks meer nodig. Zo willen we dat: nauwelijks curatief onderhoud, zodat we ons op zinnige inhoud kunnen richten. Gelukkig denkt Floor ook mee over vormgeving, Style Sheets, interactief gedrag en enkele andere, minder ‘webtechnische’ zaken. Bovendien groeien we zo snel dat er met enige regelmaat functionaliteiten moeten worden toegevoegd aan ons digitaal uithangbord. Floor draait er zijn hand niet voor om.

… en alle anderen

Natuurlijk maken wij gebruik van een uitgebreid netwerk van deskundigen, waaronder ook de bezoekers van www.deveiligheidskundige.nl
Bij twijfel aan de interne expertise of gewoon bij behoefte aan een klankbord leggen wij graag een ABC-tje aan een van hen voor of sparren we over een ingewikkeld veiligheidskundig onderwerp. Menigmaal dient hulp zich spontaan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij laten ons graag coachen. Gelukkig zijn VK’s op dat punt erg bekwaam.

Doe ook mee!
Stuur uw suggesties, tips of commentaar naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké