Dag van De Veiligheidskundige

Kennis opdoen, maken en uitwisselen tijdens verreweg de leukste dag voor de veiligheidskundige van het jaar. 

Indian Summer editie

20 september 2024

Locatie: Soest

Hoe

In ieder geval niet via kennisconsumptie door overspoeld te worden met de expertise van sprekers in een congreszaal met een PowerPoint-presentatie,
maar wél door live met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen.
Dag van De Veiligheidskundige - 20 september 2024Aan verschillende tafels worden (eigen) praktische casussen besproken. Wij zorgen voor een gespreksleider met expertise over het onderwerp dat aan de tafel besproken wordt. De gesprekken duren circa een uur in verschillende rondes.
Is jouw tafel eerder uitgesproken? Dan loop je naar een oude bekende, maak je kennis met een nieuw gezicht, drink je een kop koffie of staar je mijmerend in de verte. Alleen de start van de rondes wordt centraal aangegeven. Binnen die vaste startmomenten is het de bedoeling dat de deelnemers – allen volwassen veiligheidskundigen – ondersteund door de gespreksleider, zelf hun kennis delen en opdoen.
Aan het eind van de rondes vindt de feestelijk uitreiking van de DVK Schrijfprijs plaats, waarna we met een drankje en een bitterbal de dag afsluiten.

Wat

De thema's worden bepaald door de deelnemers zelf!
Op dit moment hebben we experts gevonden over:
  • Machinerichtlijn, 
  • Werken op lage hoogte,
  • Opslag van nieuwe energie,
  • Facefit testen,
  • RI&E,
  • Onderhoud en keuring van hijsmiddelen,
  • Cultuur en gedrag,
  • Luchtbemonstering,
  • Werken in besloten ruimten en
  • Geluid.
Maar daar kan nog van alles aan toegevoegd worden. Bij je aanmelding kun je aangeven over welke onderwerpen jij het wilt hebben.
Wij zoeken daar de deskundigen bij. Doe dat wel tijdig, want we zijn al in gesprek met een aantal experts.

Waarom

Vlak voor corona hadden wij wilde plannen om Peer Review bijeenkomsten te organiseren en zo te voorzien in de ICT-behoefte. Zodat we ons licht bij elkaar konden opsteken, door een collega gestimuleerd konden worden om ergens eens op een andere manier licht over te laten schijnen, energie te krijgen waar jouw lampje op kan branden, enzovoorts. 
Die plannen werden destijds door corona gedwarsboomd. Maar het idee om 'iets van elkaar op te steken' is daardoor niet minder zinnig geworden. En die overtuiging leidde in 2022 tot de eerste editie van de Dag van De Veiligheidskundige op 10 juni 2022. Onder het motto ‘bijna iedereen heeft wel een dag, waarom wij eigenlijk niet!?’ 

Lees de terugblikken op vorige edities:
DvDVK 2022
DvDVK 2023

aanmelden voor 20 september 2024 kan via onderstaand formulier.

Ruim voor datum ontvang je de definitieve details over de thema-tafels.

20 september 2024
Locatie: Soest
Programma

12.30 - 17.30 uur
Kosten: € 95

Dag van De Veiligheidskundige 2024 aanmeldingsformulier


Contactgegevens

Factuurgegevens
voor de deelnamekosten á € 95 ex. btw.
(Alleen invullen indien anders dan contactgegevens)

Om onze kennistafels goed te kunnen inrichten en voorbereiden, willen we graag een goed beeld hebben van de deelnemers. Daarom hieronder nog een paar extra vragen over jouw achtergrond. Invullen is facultatief.


Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.