Dag van De Veiligheidskundige 2023, de tweede editie

In dit geval is een verslag erg lastig te geven. Er is via social media gevraagd of er informatie over de 'lezingen' beschikbaar komt. Dat is helaas niet het geval, want de Dag van De Veiligheidskundige moet je meemaken om er iets van op te steken. Het is een 'belevenis', zoals dat tegenwoordig heet.
Aan thematafels bespraken de aanwezige veiligheidskundigen verschillende onderwerpen onder leiding van een expert. Iedereen maakte kennis, deed kennis op, deelde kennis en wisselde kennis uit.

Aan het eind van de dag was er een vuurspuwact gepland. Die kon helaas niet doorgaan op last van de locatie. Begrijpelijk vanwege de hoge temperaturen of was de inschatting van de risico's gebaseerd op onvoldoende kennis? Zo zie je, alles is een veiligheidskundig onderwerp.

Na de alternatieve slotact was het tijd voor de uitreiking van de DVK Schrijfprijs. Het geduld van de genomineerden - Gerk Hagedoorn, Sander Molenaar en Martijn van Rijsbergen - was lang genoeg op de proef gesteld.
Juryvoorzitter Ingeborg Goutbeek reikte na een korte toelichting de prijs uit aan Gerk Hagedoorn. Gerk heeft onderzoek gedaan naar de fysieke belasting van elektrisch aangedreven heggenscharen. Deze zijn namelijk zwaarder dan die met niet-elektrisch aangedreven motoren en leveren dus extra fysieke belasting op. Een actueel en praktisch onderwerp in deze tijd waarin elektrificatie een doel op zich lijkt.

'Dank voor een mooie en leerzame dag', zeiden veel deelnemers bij vertrek. Zoals wij hen bij aanvang al op het hart drukten: 'Het programma van deze dag en wat je ervan opsteekt, heb je zelf in de hand. Doe je best!' En dat hebben zij gedaan.

Noteer alvast in je agenda: op 14 juni 2024 vindt de volgende editie plaats!

Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.