Europese Commissie streeft naar een toekomst zonder asbest

Asbest is een uiterst gevaarlijke en kankerverwekkende stof die nog steeds in veel van onze gebouwen voorkomt en voor veel vermijdbare overlijdens in de EU verantwoordelijk is. Op 28 september 2022 presenteerde de Commissie een alomvattend pakket maatregelen om mensen en het milieu beter tegen asbest te beschermen en voor een toekomst zonder asbest te zorgen.
Het pakket omvat: …
Lees meer

Rapportage Ongevallen Scheepvaart januari 2022-juli 2022

Deze editie van de Rapportage Ongevallen Scheepvaart (ROS) besteedt naast de meldingen uit de zeevaart ook aandacht aan de binnenvaart. De Onderzoeksraad heeft voorvallen op de Nederlandse binnenwateren in toenemende mate op de agenda staan. Uit deze voorvallen zijn namelijk waardevolle lessen te trekken en kunnen beide sectoren van elkaar leren, waardoor de Onderzoeksraad meer aandacht geeft aan de binnenvaart. Zeescheepvaart en binnenvaart maken bovendien gebruik van dezelfde binnenwateren; bewustwording van elkaar kan de veiligheid aanzienlijk vergroten.
Meer over scheepvaartvoorvallen is te vinden in de Rapportage Ongevallen Scheepvaart januari 2022-juli 2022.

Bron: Onderzoeksraad

Werk, thuis, op straat: hoe veilig ben jij?

Op maandag 7 november vindt de elfde editie van de Dag van de BHV plaats. Dit is dé dag waarop werkgevers het belang van bedrijfshulpverlening (BHV) kunnen onderstrepen en hun BHV’ers in het zonnetje zetten. Het thema van de Dag van de BHV 2022 is ‘Werk, thuis, op straat: hoe veilig ben jij?’. Het thema haakt in …
Lees meer
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.