DuPont neemt afscheid van Dordrecht: fabriek staat te koop

De omstreden naam DuPont verdwijnt voorgoed uit Dordrecht. De laatste fabriek van het bedrijf staat volgens RTV Dordrecht te koop. Daarmee komt voor Dordrecht en omgeving een einde aan een tijdperk. De deal, waardoor de fabriek in andere handen komt, moet in de loop van 2023 rond zijn, aldus het chemiebedrijf.
De chemische fabriek werd sinds de jaren 60 lang als goede werkgever de hemel in geprezen, maar vanaf 2016 verguisd vanwege schade voor de gezondheid en de torenhoge vervuiling die de fabriek achterliet in de grond en het oppervlaktewater.
Tot 2013 was op het industrieterrein alleen het bedrijf DuPont gevestigd. In de jaren daarna zijn onderdelen afgesplitst en verdergegaan onder de namen Dow en Chemours.

Alleen de Delrin-fabriek aan de Baanhoekweg in Dordrecht bleef nog in handen van DuPont, schrijft RTV Dordrecht. Daar worden sterke kunststoffen gemaakt voor de auto-industrie en voor elektrische tandenborstels. Iconisch is het rode knopje van de autogordel, waarvan de oorsprong in Dordrecht ligt.
Een woordvoerder van de gemeente zegt verrast te zijn door het nieuws. Het stadsbestuur voert op dit moment een rechtszaak tegen DuPont en Chemours vanwege de vervuiling door DuPont en de eis dat Dupont en Chemours opdraaien voor de kosten.


Lees ook: Dordtse bedrijf Chemours loosde veel meer giftig GenX dan toegestaan: 5 vragen over nieuw onderzoek

Bron: rijnmond.nl
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.