preventie

Toolbox PAGO

De werkgever moet volgens de Arbowet werknemers doeltreffend voorlichten over het werk in relatie tot arbeidsomstandigheden. …
Lees meer

Risico van het vak? 5 tips voor veilige evenementen

De evenementenbranche is een sector met arbeidsrisico’s. Voor mijn vak safety en security is het daarom lang niet zo interessant bij een accountantskantoor als bij een beurs- en congresgebouw. Er wordt dagelijks gewerkt aan optimale veiligheid voor iedereen.
Lees meer

Onzichtbaar probleem van alcohol en drugsgebruik op de werkvloer

Het einde van de vrijdagmiddagborrel is nabij, voorspelt Harry Rienmeijer, directeur van Trafieq. Bij een effectief bedrijfsbeleid rondom alcohol en drugs past volgens Trafieq geen vrijdagmiddagborrel meer. Voor een alcohol-, drugs- en medicijnvrije werkvloer ontwikkelde Trafieq een speciaal programma.
Lees meer

Nuchterheid op de werkvloer is vanzelfsprekend geworden

Beleid op het gebied van alcohol, drugs en medicijnen (ADM) komt niet uit de lucht vallen. Ook het internet biedt geen kant en klare modelplannen. Bij bedrijven die risicovol werk doen of hun werk uitvoeren in risicovolle omgevingen is het besef volop aanwezig dat alcohol, drugs en medicijnen desastreus kunnen zijn voor de veiligheid op de werkvloer. Die bedrijven blijken baat te hebben – of te hebben gehad – bij externe ondersteuning.
Lees meer

Laat een incident geen ramp worden

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt voor alle incidenten. Maar het voorkomen van incidenten heeft nog een groot voordeel, namelijk het voorkomen van nóg grotere incidenten.
Lees meer
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.