Succesvol QHSE-beleid

Een goed QHSE-beleid zorgt ervoor dat jij jouw bedrijfsdoelstellingen bereikt, aldus Herbert Eppinga, Senior Consultant QHSE bij Bilfinger Tebodin. QHSE staat voor Quality, Health, Safety en Environment en omvat de veiligheid en gezondheid van jouw collega’s, de kwaliteit van jullie product of dienst en of jullie milieuvriendelijk werken. De combinatie van deze factoren vertelt je hoe jouw organisatie functioneert. Een goed QHSE-beleid en bereidheid om te veranderen stelt jou dus in staat om jouw bedrijfsdoelen te halen, maar hoe stel je een succesvol beleid op?

Vijf manieren om QHSE succesvol te implementeren in jouw organisatie

Wil jij jouw bedrijfsdoelen op de lange termijn behalen? Implementeer dan niet alleen een QHSE-beleid in jouw organisatie, maar hou het vast en stuur bij. Je doet dit onder andere door:

Duidelijke en transparante communicatie
Goed QHSE-beleid valt en staat door communicatie met verschillende stakeholders. Je leert veel door open te staan voor de invalshoek van iemand anders. Motiveer collega’s dus om hun ideeën en feedback te delen zodat jij het beleid kunt optimaliseren.

Regelmatige analyses
Beoordeel het QHSE-beleid regelmatig, zodat je inzichtelijk krijgt hoe het functioneert en stuur bij indien nodig. Jij behoudt zo de controle over de processen.

Risicogericht werken
Risico’s in kaart brengen is cruciaal voor een succesvol QHSE-beleid. Je voorkomt dan kostbare risico’s waardoor jouw processen optimaal blijven functioneren.

Verandering van mindset
Jouw collega’s moeten openstaan voor het QHSE-beleid om een succesvolle implementatie te garanderen. Enthousiasmeer en deel het belang met hen.

Een passende strategie
Het QHSE-beleid moet naadloos aansluiten op de doelen van jouw organisatie. De duidelijkheid die dan ontstaat zorgt ervoor dat iedereen naar dezelfde doelen werkt, waardoor je jouw bedrijfsdoelen haalt.
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.