tools
In Nederland overlijden jaarlijks 3000 mensen door langdurige blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Informatie over gevaarlijke stoffen – zoals blootstellingsniveaus, …
Lees meer
Als onderdeel van het Europese samenwerkingsproject Joint Action CHRODIS PLUS heeft het RIVM meegewerkt aan een toolkit die helpt een …
Lees meer
Het gevaar van blootstelling aan trillingen wordt vaak niet herkend, terwijl het erg risicovol kan zijn. Trillingen kunnen leiden tot …
Lees meer
Via verschillende kanalen worden tools aangeboden voor 'veilig werken tijdens corona'.
…
Lees meer
Deze basis inspectiemodule richt zich op de gevaren die aanwezig zijn bij de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen. Wanneer de opslag van gevaarlijke stoffen niet correct plaatsvindt of er ontbreken de juiste …
Lees meer
Veel bedrijven hebben op de werkvloer te maken met gevaarlijke stoffen. Dit brengt risico’s met zich mee voor werknemers en werkgevers. Bepaalde stoffen kunnen bijvoorbeeld …
Lees meer
Horecawerkers hebben te maken met een groot aantal risico’s op de werkvloer, zoals uitglijden en struikelen, gevaarlijke stoffen, brandwonden en stress. Dit vormt met name een uitdaging voor sommige ondernemingen in …
Lees meer
In het kader van een samenwerkingsproject hebben TNO en Defensie een uniek conceptueel model ontwikkeld waarmee de mate van blootstelling aan gevaarlijke stoffen kan …
Lees meer
Als preventiemedewerker houd je je bezig met veilig en gezond werken in jouw organisatie. Maar wat zijn precies je taken? En hoe begin je? De gratis Snelstartgids voor preventiemedewerkers, …
Lees meer
Met deze checklist kun je toetsen of wordt voldaan aan de ‘Beleidsregel veiligheidsadviseur’, zoals gepubliceerd in de Staatscourant 2014 (nr. 27433). …
Lees meer
Als dakdekker stel je altijd je eigen veiligheid voorop! Maar wat zijn de risico’s van het werken op hellende daken? Welke afspraken gelden voor gezond en veilig werken? …
Lees meer
Deze informatiekaart geeft informatie over uitbuiting van werknemers. Als u bijvoorbeeld wordt gedwongen om gevaarlijk of ongezond werk te doen of niet uw eigen paspoort of …
Lees meer
Een goed uitgevoerde validatie valt of staat met het uitvoeren van een gedegen blootstellingsonderzoek. Blootstellingsonderzoek is in feite wetenschap. Het is dan ook …
Lees meer
In opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft het Economisch Instituut voor de Bouw onderzoek gedaan naar de preventie …
Lees meer
Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische …
Lees meer
De RoadMapp ‘Van werkstress naar werkplezier’ brengt in kaart wat er nodig is om werknemers plezierig te laten werken. …
Lees meer
De Inspectie SZW krijgt regelmatig vragen over de CROW 400-richtlijn 'Werken in en met verontreinigde bodem'. Zo vragen mensen zich af of de Inspectie SZW de …
Lees meer
In 2018 heeft het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten factsheets over gezondheidseffecten van chemische stoffen opgesteld: endotoxinen, isocyanaten en pesticiden. …
Lees meer
Met een onafhankelijk en gecertificeerde kwaliteitscontroleur komt er een nieuwe vorm van bouwtoezicht. De kwaliteitscontroleur checkt gedurende het hele …
Lees meer
De SSVV-werkgroep 'VCA in de praktijk' heeft 10 toolboxen ontwikkeld die je kunt downloaden via vca.nl …
Lees meer