ICT

(technologie)
Informatie- en CommunicatieTechnologie. Automatisering, informatica. Verzamelbegrip voor alles wat met de ontwikkeling en het (facilitaire) onderhoud van computers, netwerken, servers en software te maken heeft. Ook wel IT (InformatieTechnogie)

(wetenschap)
InterCollegiale Toetsing. Het met gelijken bespreken van vakinhoudelijke onderwerpen, met als doel het controleren van de juistheid en de compleetheid van de eigen denkbeelden en theorieën. In de (medische) wetenschap doorgaans aangeduid met peer review, waarbij het met name gaat om de controle van concepten van proefschriften, artikelen en onderzoeksmethoden.

(veiligheidskunde)
Het sinds 2016 door het Ministerie van SZW voorgeschreven overleg tussen kerndeskundigen, met name AH's, HVK's en A&O'ers, om hun vakkennis op peil te houden en het persoonscertificaat te verkrijgen en te behouden. Daarvoor stelt de wetgever geen bindende (vorm)eisen, dus het kan op verschillende manieren. Uitvoerder Hobéon SKO stelt wel enkele eisen aan ICT, waaronder verslagen van ICT-bijeenkomsten met besproken casussen en verbetervoorstellen.
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.