Veiligheid voor gebouwen

Ontdek de veiligheidsvoorschriften en -regels voor jouw gebouwen


De veiligheid van gebouwen is erg belangrijk. Je kunt vast genoeg voorbeelden bedenken van slecht onderhouden gebouwen die uiteindelijk een veiligheidsrisico vormen. Het is van belang dat je goed op de hoogte bent van veiligheidsregels en –voorschriften, zodat jouw gebouw geen gevaar is voor de omgeving. Je leert deze regels en voorschriften kennen tijdens de opleiding Veiligheid van Gebouwen van Erik de Vries.

Training over de veiligheid van gebouwen

Erik de Vries is als deskundige een van de docenten van de opleiding Veiligheid van Gebouwen en eigenaar van Dutchrisk bv. Hij is al sinds 1998 actief binnen het vakgebied veiligheid en daardoor in staat om jou te adviseren, trainen en helpen over veiligheidsrisico’s. Erik behandelt de volgende onderwerpen tijdens de opleiding:
•    Veiligheidsrisico’s
•    Risicomanagement
•    Crisismanagement
Erik draagt de kennis die hij bezit van deze onderwerpen met veel enthousiasme over. Hij vindt het vakgebied veiligheid namelijk erg interessant, mede door de veelzijdigheid ervan. Echter komt zijn enthousiasme met name vanuit de wens om de wereld steeds een beetje veiliger te maken!

De meerwaarde van de opleiding volgens Erik

De opleiding Veiligheid van Gebouwen is echt een meerwaarde voor deelnemers, aldus Erik de Vries. De professionele docenten van deze opleiding gaan namelijk de interactie aan met deelnemers en verrijken de theorie met praktijkvoorbeelden. Je krijgt dus niet enkel theorie, maar ook handvatten om de theorie direct toe te passen in de praktijk, bijvoorbeeld omdat je veiligheidsrisico’s beter begrijpt. Een écht onderscheidende factor van de opleiding is de laatste lesdag, wanneer een excursie op de planning staat. De puzzelstukjes vallen tijdens deze dag op z’n plek, waardoor jij direct aan de slag kunt met de informatie.

Ben jezelf bewust van veiligheidsrisico’s       

De boodschap waarmee Erik de Vries wil afsluiten is dat je niet bang moet zijn voor veiligheidsrisico’s. Je kunt ze namelijk wel degelijk aanpakken, maar alleen als je ze kent. Je moet echter wel beducht zijn voor risico’s die je niet (onder)kent. Deze verrassen je soms onaangenaam, soms met letsel of dodelijke afloop. Wil jij weten hoe je dit soort verrassingen voor kunt zijn? Schrijf je dan in voor de opleiding Veiligheid van Gebouwen van SBO!
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.