RI&E

Gevaarlijke stoffen groot risico in magazijnen

Ongeveer 11 procent van de werknemers in magazijnen en werkplaatsen is bang voor een ongeval op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek naar veiligheid op de werkplek door Manutan. Vooral vloeistoffen en chemische stoffen worden aangegeven als risicofactor.
Lees meer

Risico van het vak? 5 tips voor veilige evenementen

De evenementenbranche is een sector met arbeidsrisico’s. Voor mijn vak safety en security is het daarom lang niet zo interessant bij een accountantskantoor als bij een beurs- en congresgebouw. Er wordt dagelijks gewerkt aan optimale veiligheid voor iedereen.
Lees meer

Risicocommunicatie moet ‘op z’n kop’

Overheden zijn verplicht om inwoners en bedrijven te informeren over gezondheids- en veiligheidsrisico’s. Gelukkig maar, want als “inwoner” heb je zó veel aan je hoofd, dat je niet spontaan gaat nadenken over risico’s die je in jouw omgeving loopt en welke (voorzorgs)maatregelen je kunt nemen. De logische gedachte is dan: voorlichting d.m.v. campagnes.
Lees meer

Wanneer moet welke inventarisatie worden toegepast?

Van bedrijfs ri&e naar ik ri&e

VCA-gecertificeerde bedrijven worden geconfronteerd met verschillende methoden om de risico’s op het werk te inventariseren en te beoordelen. Zo zijn er naast de algemene risico-inventarisaties en -evaluaties ook ri&e’s voor functies en projecten en kent de VCA de Taakrisicoanalyse (TRA) en de Laatste Minuut Risicoanalyse (LMRA). Wat zijn de verschillen en wanneer moeten ze in het kader van VCA worden ingezet?
Lees meer
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké