Goorbescherming

(PBM)

Schertsterm. Gehoorbescherming volgens de ongeschreven praktijkrichtlijnen van Scheurwater & Gortworst, wat wil zeggen dat oorwatten en -proppen minstens een week meegaan, regelmatig in vensterbanken en op kantinetafels liggen uit te dampen om dan te worden heringebracht in de verkeerde goorgangen.

Gehoorbescherming die niet alleen beschermt tegen luid geluid, maar ook blootstelling voorkomt aan schuine bakken, dubbelzinnig taalgebruik en gutturalen (niet-stemhebbende keelklanken die onder andere ontstaan bij het schrapen van kelen, het rochelen en het spreken van Japans en het Nedersaksisch dat op de werkvloeren van Ons Bedrijf wordt gesproken). 

Oorwatten raken bij veelvuldig hergebruik doorkneed met vuil, (oor)smeer en tabaksresten. Toolboxtip: doe een zelfontbrandingsdemo met een vieze oorwat op een schoteltje en een lautogeen lassetje of gewoon een zuurstofcilinder. De kans bestaat dat de oorwat bij het uitstromen van zuurstof spontaan ontbrandt. Leg vervolgens de branddriehoek uit en haal de hygiënische bijvangst binnen.
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.