Agenda

Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
Kopopleiding A&O (avond)
Contact PHOV
De dagelijkse praktijk van de A&O-deskundige, waarbij de klant centraal staat, is het uitgangspunt van de kopopleiding. Een goedlopende organisatie is gebaat bij gemotiveerde, betrokken en gezonde werknemers, ook uit financieel belang. Aan de ene kant het organiseren van werk en functies en aan de andere kant gedrag en cultuur. Hiervoor wordt binnen de kopopleiding de bedrijfskundige invalshoek gecombineerd met sociologische en arbeidspsychologische inzichten en veranderkunde.

Gedragsverandering
Gedragsverandering klinkt wellicht abstract, maar wordt in deze kopopleiding heel concreet gemaakt. Je krijgt handvatten aangereikt voor diagnose, verdiept jouw kennis van veranderkunde, organisatiecultuur en vertaalt dit naar implementatieadvies voor bedrijven. Daarnaast ligt de nadruk op ontwikkeling van de organisatie die veiligheids- en gezondheidsgedrag stimuleert, dus vanuit de organisatie denken om veiligheid en gedrag te verbeteren.

Goede mix
Deze post HBO-opleiding heeft een goede mix van zelfstudie en samenwerking; praktijk en theorie.
De lessen worden vorm gegeven door gecertificeerde A&O-deskundigen en specialisten uit het vakgebied. De specialisten zijn onder andere docenten van verschillende universiteiten en kennisinstituut TNO.

De kopopleiding Arbeids- en Organisatiekunde bestaat uit:
•    Module Inleiding
•    Module Kwaliteit van de arbeid
•    Module Adviesvaardigheden A&O
•    Module Verzuimmanagement
•    Module Duurzame inzetbaarheid
•    Module Veranderprocessen
•    Module A&O'er als onderzoeker
•    Traject eindopdracht

Voor wie?
Deze opleiding is speciaal bedoeld voor HVK’ers en AH’ers die niet alleen willen leren wát inhoudelijk moet veranderen, maar ook hoe ze zorgen voor deze omslag in houding en gedrag van medewerkers.

Toelatingscriteria
Je bent toelaatbaar voor de kopopleiding A&O als je voldoende kennis van en ervaring met sociaal-wetenschappelijke en/of bedrijfskundige vraagstukken hebt en voldoet aan één van onderstaande voorwaarden:
•    je gecertificeerd Hoger Veiligheidskundige en/of Arbeidshygiënist bent of
•    je de afgelopen 5 jaar het diploma Hogere Veiligheidskunde en/of Arbeidshygiëne hebt behaald bij een toegelaten HVK en/of AH-opleider en werkzaam bent in het vakgebied of
•    het langer dan 5 jaar geleden is dat je het diploma Hogere Veiligheidskunde of Arbeidshygiëne bij een toegelaten HVK en/of AH-opleider hebt behaald, je nog steeds werkzaam bent in het vakgebied en je kan aantonen dat je de vakinhoudelijke kennis en vaardigheden op niveau hebt gehouden.
 
Vrijstelling
De competenties zijn voor de Hoger Veiligheidskundige, Arbeidshygiënist en Arbeids- en Organisatiedeskundige voor een belangrijk deel identiek. Daarom krijg je als Hoger Veiligheidskundige en/of Arbeidshygiënist vrijstelling voor de modules Wet- en regelgeving, Adviesvaardigheden, Algemene veiligheidskunde en arbeidshygiëne, Risico-inventarisatie en -evaluatie, Beïnvloedingsvaardigheden en Managementsystemen en hoef je alleen de kopopleiding te volgen.
Locatie Utrecht
Organisator: PHOV
Kosten: € 8.400
Lesduur: 15 maanden, incl. ½ jaar traject eindopdracht
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.