Dé softwareoplossing voor HSE en CSR

Een bijdrage van Quentic in ons Winkelkatern

De waarborging van arbeidsveiligheid, duurzaamheid en milieubescherming zijn essentiële agendapunten voor het bedrijfsleven. Anno 2018 leven wij in een tijdperk waar (slimme) technologie niet meer weg te denken is, en waar bovendien gegevens- en informatiebeveiliging veelbesproken onderwerpen zijn.

Gezondheid en veiligheid onder controle
Het bedrijfsleven verandert continu. De kansen van Industrie 4.0 staan in het teken van digitalisering en snelheid. Data is het levenselixer voor intelligente bedrijven. Bedrijven die datagebaseerde beslissingen nemen, hebben op lange termijn meer kans om concurrerend te blijven. Bij het digitaliseren van processen is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan HSE en CSR. Arbeidsveiligheid is uitgegroeid tot een complex gebied van regels en verplichtingen. Met een geïntegreerd managementsysteem en bijbehorende softwareoplossingen behoren chaotische lijstjes, dubbele administratie en verouderde systemen tot het verleden.
Quentic is een van de toonaangevende leveranciers van HSE en CSR software in Europa. Quentic ondersteunt meer dan 600 klanten met het stroomlijnen van HSE activiteiten op een efficiënte manier. Wat wilt dat nou zeggen? De all-in-one en modulaire softwareoplossing biedt handvatten om duurzame workflows tot stand te brengen. De 8 gespecialiseerde Quentic-modules bevatten alle noodzakelijke aspecten op het gebied van Health & Safety, Risks & Audits, Gevaarlijke stoffen, Legal compliance, Sustainability, Milieumanagement, Online instructies en Processen. Gebruikers kunnen daaruit componenten selecteren die voor hen van toepassing zijn, zodat er een tool op maat gemaakt ontstaat. Het platform handelt vanuit de kernwaarden “connect, engage, inspire”. Quentic verbindt alle betrokkenen met elkaar in één systeem met als doel hen te inspireren om gezondheid en veiligheid te waarborgen.

Een uniform platform
Hoe kunnen bedrijven hun HSE- en CSR-activiteiten optimaliseren met de inzet van innovatieve technologie?
Heel simpel: met Quentic worden zowel dagelijkse routines als langetermijnprojecten volledig ondersteund.

Rechtszekerheid
Quentic fungeert als gids door de bureaucratische jungle van wettelijke verplichtingen. Op deze manier kunnen bedrijven hun wettelijke verplichtingen als werkgever nakomen en zodoende hun aansprakelijkheidsrisico verlagen.

Certificering
De softwareoplossing is bij uitstek geschikt voor managementsystemen volgens ISO 14001, ISO 50001 en ISO 45001.

Browser-gebaseerd
De SaaS-versie (Software as a Service) van het Quentic Platform biedt direct via het internet een veilige toegang. Op elk gewenst tijdstip en locatie kan er gebruik worden gemaakt van het platform.

Efficiëntie verhogen
Via het centrale aanspreekpunt worden alle betrokkenen, op basis van hun taken en werkzaamheden, aan elkaar gekoppeld. Er worden duidelijke verantwoordelijkheden en soepele workflows gecreëerd. Op deze manier kunnen bedrijven tijd en geld besparen.

Optimale arbeidsveiligheid met de Health & Safety-module
Een van de meest gebruikte modules van Quentic is de Health & Safety-module. Met deze module wordt de veiligheid van werknemers en de bescherming van de gezondheid binnen een organisatie bevorderd. Op eenvoudige wijze kan er worden voldaan aan wettelijke verplichtingen en worden arbeidsomstandigheden gecontroleerd. Deze functionaliteiten dragen bij aan een geminimaliseerd aansprakelijkheidsrisico. Vanuit een gebruiksvriendelijke interface kunnen gebruikers gevaren identificeren, risicobeoordelingen uitvoeren en de beste beschermende maatregelen kiezen. Moet er een controle verricht worden op een productieproces of een evaluatie plaatsvinden rondom de arbeidsomstandigheden van werknemers? Met de Health & Safety module kan hier direct op worden geacteerd.
Bedrijfsvoorschriften zijn noodzakelijk om werknemers duidelijk te informeren over de gevaren en risico’s van een werkplek en veilig gedrag. Dankzij de gespecialiseerde module kunnen deze documenten snel worden opgesteld voor een up-to-date gegevensbestand. Kant-en-klare content en gevaarsymbolen zitten ook in het pakket om structuur te realiseren. Kort samengevat: er zijn duidelijke richtlijnen voor alle betrokkenen. Ook zijn de kwalificaties van werknemers perfect gebundeld. Wees snel op hoogte van kwalificaties en de daarbij behorende maatregelen. Nieuwe afspraken zijn eenvoudig gepland en zo ontvangen alle deelnemers direct een uitnodiging per e-mail. Daarnaast is er binnen de Health & Safety module aandacht besteed aan incidentmanagement. Het is van belang dat er snel wordt gehandeld wanneer zich een onveilige situatie of ongeval voordoet. Het rapportageproces van ongevallen en near-miss-situaties wordt vereenvoudigd middels een digitaal ongevalsformulier. Via de evaluatie-functionaliteit kunnen ongevallencijfers in handomdraai worden gemaakt.

In de praktijk…
Quentic heeft een sterk trackrecord wanneer het aankomt op haar klantenportefeuille. Veel Europese organisaties, zowel grootschalig als MKB-gericht, maken gebruik van de softwareoplossing om bijvoorbeeld het opstellen/beoordelen van bedrijfsvoorschriften, risicobeoordelingen en veiligheidsmaatregelen te vereenvoudigen. Quentic is tijd- en plaatsonafhankelijk, heeft 14 interfacetalen en is daarom bij uitstek geschikt voor internationaal georiënteerde bedrijven. Bedrijfsstructuren zoals locaties, fabrieken en organisatorische units kunnen precies op maat worden geïntegreerd. Een kleine greep uit de verschillende branches van Quentic-klanten: Automotive, Chemie, Gezondheidszorg, Elektronica, Transport & Goederen, et cetera.

Nieuwsgierig?
Benieuwd naar hoe u slim uw HSE- en CSR-processen kunt stroomlijnen? Wij verwijzen u graag door naar www.quentic.nl of neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact
Chris Loos, Regional Sales Manager
QUENTIC NEDERLAND B.V.
Sloterdijk Teleport Towers
Kingsfordweg 151
1043 GR Amsterdam
+31 20 491 9141
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.