De brug tussen VCA en MVK

Veel werknemers in de bouw (en elders) die een VCA-diploma op zak hebben, vinden de stap naar veiligheidskundige (vervolg)opleidingen te groot. ‘Te schools, niks voor mij, veel te theoretisch, daar kan ik in de praktijk toch niks mee.’ Om dat gat tussen VCA en het veiligheidskundige vervolg te dichten heeft Gelling Veiligheid in samenwerking met Aboma de Hobéon gecertificeerde opleiding Operationeel Veiligheidskundige Bouw ontwikkeld.

Onze toegankelijke opleiding OVK Bouw vult in korte tijd de lacune tussen VCA VOL en MVK. Praktisch, bouwgericht én snel! De OVK biedt veiligheidskundige kennis die in de praktijk toepasbaar is. Kortom, dé veiligheidskundige schakel tussen de werkvloer en de KAM-afdeling.

En wie weet, misschien maakt het wel nieuwsgierig naar het vervolg, want met een afgeronde opleiding OVK heb je de eerste module van de MVK (Middelbare Veiligheidskunde) al afgerond.

VOOR WIE?

De opleiding OVK Bouw is een volwaardige opleiding voor bijvoorbeeld V&G-coördinatoren, uitvoerders, projectleiders en preventiemedewerkers.

OPBOUW

De opleiding OVK Bouw bestaat uit vijf trainingsdagen en twee bedrijfsopdrachten. Tijdens de trainingsdagen worden diverse veiligheidskundige thema’s uitgediept, zoals:
• Arbozorg en organisatie & wetgeving
• Risicobeheersing
• Arbeidsplaatsen
• Arbeidsmiddelen
• Gevaarlijke stoffen
De bedrijfsopdrachten sluiten hierop aan. Theorie en praktijk worden op interactieve wijze afgewisseld en er is voldoende gelegenheid voor eigen inbreng.
De opleiding wordt afgesloten met een examen. Het schriftelijk examen wordt afgenomen door Hobéon SKO.

SAMENGEVAT

• OVK Bouw is de eerste module van de MVK, dus erna kun je naadloos inschieten op de zesde lesdag van de MVK opleiding.
• OVK Bouw is een geregistreerde opleiding en geaccrediteerd door Hobéon SKO.
• OVK Bouw leert je rapporteren, risico’s herkennen en toezichthouden.
• OVK Bouw is ook uitermate geschikt als in-company opleiding, op maat gemaakt voor jouw bedrijf.
De vervolgstap naar MVK is klein door de vrijstelling voor module 1 (van 3) van de MVK-opleiding.

MEER INFORMATIE KUN JE VINDEN OP WWW.OVKBOUW.NL

Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.