Op de barricaden tegen verhuftering

Caroline Koetsenruijter luidt de noodklok: Nederland is Europees kampioen als het gaat om agressie- en geweldsincidenten. Nog erger is dat niemand opkomt voor de bedreigde verpleegkundige, agent, leerkracht of supermarktmedewerker. Sterker nog, de mensen die het overkomt denken dat het bij hun werk hoort om geïntimideerd, uitgescholden en aangevallen te worden. Die achteloosheid, lijdzaamheid en het gebrek aan daadkracht om agressie in te dammen ontwrichten de samenleving en bedreigen de democratie, betoogt de agressie-expert.

Ze vindt het onverteerbaar dat de agressors meestal wegkomen met hun gedrag, er zelfs vaak voor worden beloond. De prijs voor de samenleving is hoog, want waarom zou een ambulancebroeder ons nog redden van een hartaanval als wij hem niet kunnen beschermen tegen agressie van omstanders?

Het agressieparadijs schetst een ontluisterend beeld van Nederland, waar werknemers naar een training fysieke weerbaarheid worden gestuurd, in plaats van dat de agressie bij de bron wordt geëlimineerd.
Het is kortom de omgekeerde wereld dat we met zijn allen agressie als norm zijn gaan beschouwen. De auteur roept daarom iedereen in Nederland op het tij te keren. Politici voorop: geef het goede voorbeeld, want goed voorbeeld doet goed volgen tenslotte. Werkgevers: zorg dat het personeel zich beschermd weet. Werknemers: veeg niks meer onder het tapijt, meld elk incident! En natuurlijk OM, politie, vakbonden, media en alle burgers van Nederland: pik het niet langer, lees Het agressieparadijs en kom in actie!

Het agressiepaleis is te bestellen via Bol.com
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.