IP

Internet Protocol

De basisafspraken die ten grondslag liggen aan het ‘pakketsgewijs’ verstuurde dataverkeer via het internet, samen met het TCP (Transmission Control Protocol).

De term IP komt terug in IP-adres, het numerieke label dat ter identificatie aan elke component in het net ‘hangt’, en VoIP, wat Voice over IP betekent en een alternatief is voor conventionele telefonie.

Het internet, en daarmee TCP/IP, zijn steeds vaker onderdeel van procesmonitoring en zelfs -besturing. Voor professionals die de bedrijfszekerheid en de veiligheid van steeds verder verweven en genetwerkte systemen moeten beoordelen is het zaak de voor- en nadelen en de eventuele gevolgen van interactie en afhankelijkheden te overzien en te wegen.

Een ‘ouderwetse’ telefoon is bijvoorbeeld niet afhankelijk van netspanning en bouwt een point-to-point verbinding op, wat hem aanzienlijk bedrijfszekerder maakt dan VoIP via een packet-switched network en een computer of smartphone.
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.