energieransitie

Veiligheidskundige in de energietransitie

De energietransitie is onmogelijk zonder jou als veiligheidskundige

Als Veiligheidskundige fungeer je als schakel tussen de (uitvoerende) organisatieonderdelen en de centraal georganiseerde regieafdeling Veiligheid, Milieu en Kwaliteit (VMK). Dankzij jouw inhoudelijke kennis, procesmatige aanpak en heldere communicatie ontstaan de juiste randvoorwaarden om veiligheid naar het gewenste niveau te krijgen en te houden. 

Samen met consultants, specialisten en business partners lever je, onder aanvoering van een Product Owner, een bijdrage aan nieuw en/of verbeterd beleid, kaders en stuurmiddelen. Ook werk je met én in teams van de verschillende organisatieonderdelen van Alliander. Een organisatieonderdeel is zelf verantwoordelijk voor een excellente uitvoering waarbij alle veiligheids-, milieu- en kwaliteitsvoorschriften en richtlijnen worden nageleefd. Als stafafdeling helpen we met richting geven, bewaken, verbeteren en versnellen we hierin met onze kennis en expertise. 

Het energienet van de toekomst maken we voor iedereen, mét iedereen. En als Veiligheidskundige werk jij hieraan mee. Zo ben jij bezig met het:

 • Deelnemen aan scrumteams waarbij jouw expertise op veiligheidsgebied wordt gevraagd.
 • Ondersteunen en begeleiden van veiligheid gerelateerde inspecties en audits (intern en extern)Op operationeel/tactisch niveau bijdragen aan een proactieve (veiligheids-) cultuur en dit in het dagelijkse werk van de organisatieonderdelen en onszelf te integreren.

 

Jij maakt het net completer bij Alliander 

Wist je dat we bij Alliander uit verschillende bedrijven bestaan? Samen met Liander, Qirion, Qterra, Dep, Firan en Entrnce ontwikkelen én beheren we het energienet voor miljoenen inwoners van Nederland. En met de huidige energietransitie is dat hard werken. Dat doen we met de hulp van ruim 8.000 vakmensen. Dankzij deze talenten hebben wij het volste vertrouwen in de energietoekomst van Nederland. Samen met jou maken wij dat mogelijk. 

Binnen deze functie versterk jij de stafafdeling Veiligheid, Milieu en Kwaliteit. De afdeling staat voor ‘iedereen veilig thuis’ en het samen met de organisatieonderdelen verbeteren van processen én kwaliteit met minimale impact op onze omgeving. Daarmee levert Veiligheid, Milieu en Kwaliteit een belangrijke bijdrage aan de ambitie van Alliander om veel meer werk te kunnen verzetten.

 

Jij maakt het net energieker 

Werken aan een organisatie die toekomstproof is. Dat doe je vanuit je eigen kracht en talent. En dat doe je bij ons. Draag jij daaraan bij met jouw aanpak van continue verbeteren? Super! Zeker als je dit aanvult met: 

 • aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
 • minimaal MVK (of gelijkwaardig).
 • minimaal vijf jaar relevante werkervaring.
 • affiniteit met kwaliteit en milieu.
 • kennis van ISO-normen, VCA, Veiligheidsladder, procesmanagement, managementsystemen en contractvormen tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers.
 • beschikbaarheid van 32 - 40 uur per week.

 

Voor jou net beter geregeld

Daarvoor krijg jij op basis van een 38-urige werkweek:

 • van € 4.274,- tot € 7.074,- bruto per maand. Afhankelijk van de ervaring die jij meebrengt.
 • op basis van een fulltime werkweek een Individueel Keuze Budget (IKB) van 18% van je bruto jaarsalaris. Werk je niet fulltime, dan heb je geen recht op ADV en krijg jij 12,8%. Jij bepaalt of je die voor onder andere opleidingen, extra vrije dagen of extra salaris gebruikt.
 • het Duurzame Inzetbaarheidsbudget (DIB). Hiervoor krijg je € 500 euro per jaar en die kan je inzetten voor bijvoorbeeld arboproof thuiswerkmeubilair, loopbaanontwikkeling, vakliteratuur, sportabonnement of coaching.
 • een eindejaarsuitkering in december van 5,94% van de uitbetaalde maandsalarissen in het huidige kalenderjaar.
   

Natuurlijk hebben we nog veel meer! Lees meer over al jouw arbeidsvoorwaarden.

 

Voor jou net wat meer informatie

Samen maken we het net beter. Voor iedereen, met iedereen. En daar hoor jij bij! Solliciteer op deze vacature. We streven ernaar binnen 5 werkdagen te reageren op jouw sollicitatie.

Een assessment of screening kan onderdeel uitmaken van jouw sollicitatieprocedure. In onze screeningsvoorwaarden vind je meer informatie. Meer weten over de functie-inhoud? Schakel met Mark Liesting, Business Manager Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En heb je nog vragen over de selectieprocedure of screening? Dan helpt Shanice Roosje, Corporate Recruiter, je verder via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Lees meer
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.