Zware brandwonden door steekvlam op Chemelot

De twee mensen die woensdagochtend zware brandwonden opliepen op het Chemelot-terrein, zijn tijdens onderhoudswerk door een steekvlam geraakt. Dat zegt gedeputeerde Daan Prevoo. De provincie is als toezichthouder door Chemelot op de hoogte gesteld.

Ongeluk
Volgens Prevoo is er geen sprake geweest van een echte brand. De steekvlam was het gevolg van een bedrijfsongeluk.

Traumaheli
Meteen na de steekvlam werden meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De twee medewerkers zijn naar het brandwondencentrum in het ziekenhuis van Aken gebracht.

Het incident deed zich voor in de naftakraker Olefins 3 van SABIC, rond 09:45 uur. In een zogenoemde naftakraker worden  aardolieproducten verwerkbaar gemaakt. De brand kwam uit een fornuis, meldt Chemelot.

Op het industrieterrein in het Limburgse Geleen zijn bedrijven van de chemische industrie gevestigd. De Inspectie SZW van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid doet onderzoek naar het incident.

Bronnen: NU.nl, Limburg 1 en Chemelot.nl

Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.