Werknemer overleden bij arbeidsongeval

Bij een bedrijf in Lommel, België waar ze plastic afsluitingen voor onder meer Nutella-potten of babyvoeding maken is afgelopen week een dodelijk ongeval gebeurd. Het was aan de lijn waar de afsluitingen voor babyvoeding gemaakt wordt, dat het maandagmiddag misliep. De bewuste lijn bestaat uit drie automatische geautomatiseerde machines die met elkaar in verbinding staan. Om nog onverklaarbare reden zou de werknemer onder de machine terecht zijn gekomen en gekneld hebben gezeten tussen de automatisch robot en een machine.

Arbeidsauditoraat

'Het is niet duidelijk hoe dat kon gebeuren', vertelt een anonieme bron. 'Voor zover ik weet was hij alleen op het moment van de feiten, en heeft iemand hem uiteindelijk gevonden.'
De verslagenheid was enorm in het bedrijf en collega’s zochten troost bij elkaar. Het parket kwam ter plaatse en kreeg instructie van het arbeidsauditoraat van Hasselt. 'We kunnen enkel kwijt dat het onderzoek nog loopt en dat de Dienst Toezicht Welzijn op het Werk ermee bezig is en ons een verslag zullen overmaken', klinkt het daar. Ook dinsdag bleef het bedrijf de hele dag gesloten. Bij de directie was niemand bereikbaar voor een reactie.

Uit het onderzoek zal moeten blijken of het slachtoffer alleen stond aan de bewuste lijn. Als dat zo is, wordt onderzocht of dat wel mocht. Tegelijk valt de jonge leeftijd (18) op van de man. 'Hij werkte er sinds een aantal maanden, en was altijd heel enthousiast', klinkt het.

Een tijd geleden was er in het bedrijf nog een korte staking met de vraag voor meer collega’s en een lagere werkdruk. Het is niet duidelijk of de werkdruk ook aan de basis ligt van het ongeval.

Bron: HLN.be
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.