Van Inspectie SZW terug naar Nederlandse Arbeidsinspectie

Zoals bekend verandert vanaf 1 januari 2022 de Inspectie SZW haar naam naar Nederlandse Arbeidsinspectie. Het webadres is daarom ook gewijzigd naar www.nlarbeidsinspectie.nl.  De e-mailadressen wijzigen pas vanaf 1 januari. Andere contactgegevens, zoals het meldnummer blijven ongewijzigd.

De komst van de Europese arbeidsautoriteit, European Labour Authority, en het feit dat de naam Arbeidsinspectie in de praktijk gebruikelijker en veelzeggender is, hebben geleid tot het besluit om de naam te veranderen. De afgelopen jaren is duidelijk gebleken dat de term Arbeidsinspectie nog steeds vaak wordt gebruikt en voor werkgevers en werknemers veelzeggender is dan de naam Inspectie SZW. De nieuwe naam voorkomt ook het misverstand dat de Inspectie SZW, zoals bij een aantal andere inspecties, als taak zou hebben om toezicht te houden op onderdelen van het ministerie (SZW).

'Ook de Engelse benaming wijzigt: ‘Netherlands Labour Authority’. Zowel de Nederlandse als de Engelse naam wordt afgekort tot NLA. De keuze hiervoor is mede ingegeven door de komst van de Europese arbeidsautoriteit European Labour Authority (ELA). De nieuwe naam van de nationale toezichthouder, Netherlands Labour Authority (NLA) geeft duidelijk de verbinding aan en tevens is het verschil glashelder.' Aldus de - nu nog - Inspectie SZW.

Bron: ISZW
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.