Nieuwsbericht RIVM m.b.t. ontwikkelingen rond vaststellen probitrelaties

Met dit bericht informeert de RIVM u over een aantal actuele ontwikkelingen rond de afleiding, beoordeling en vaststelling van probitrelaties.

Er heeft een beperkte wijziging plaatsgevonden in de methodiek voor het afleiden van probitrelaties, dit betreft de wijze waarop omgegaan wordt met het poolen van data. Een gedetailleerde beschrijving van deze wijziging is opgenomen in het addendum bij het rapport ‘Method for derivation of probit functions for acute inhalation toxicity’, RIVM report 2015-0102’.

Deze wijziging heeft als gevolg dat een aantal eerder gepubliceerde probitrelaties opnieuw is afgeleid. Deze nieuwe probitrelaties zijn nu op inhoudelijke gronden goedgekeurd door de toetsgroep probitrelaties en zijn opnieuw voor extern commentaar gepubliceerd, met de status voorgesteld:
  • Benzylchloride
  • Tetrachloorsilaan
  • Trichloorsilaan
  • Waterstofchloride
  • Dichloorsilaan
  • Tetracarbonylnikkel

Voor de volgende stoffen leidt het addendum niet tot nieuwe inzichten. Voor deze stoffen heeft de externe commentaar ronde inmiddels plaatsgevonden, en deze stoffen krijgen nu de status interim:
  • 1,2 dichloorethaan
  • Allylamine
  • Chlooracetaldehyde
  • Dimethylamine
  • Formaldehyde
  • Trimethylamine
  • Ethyleenimine

De probitrelaties voor de volgende stoffen zijn nieuw afgeleid en op inhoudelijke gronden goedgekeurd door de toetsgroep probitrelaties. Deze zijn nu voor extern commentaar gepubliceerd, met de status voorgesteld:

  • Allylchloride
  • Ammoniak
  • Arsine
  • Dimethylsulfaat
  • Fosfine
  • Methylamine
  • Propylamine
  • Propyleenimine
U kunt uw commentaar voor 10 april 2017 sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Een actueel overzicht van de afgeleide probitrelaties en hun status en achtergrondinformatie kunt u hier vinden.

Bron: RIVM

Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.