Man aangehouden op verdenking van arbeidsuitbuiting

Op 3 oktober is een man uit Litouwen in Rotterdam aangehouden op verdenking van arbeidsuitbuiting. De verdenking is dat hij een verstandelijke beperkte man van 51 in de periode van 2020 tot en met 2021 heeft uitgebuit. Het slachtoffer komt ook uit Litouwen. In 2020 is hij door de verdachte in Litouwen geworven om in Nederland te komen werken. Daarbij is een schuld opgebouwd voor de bemiddeling en de reis naar Nederland.
Het slachtoffer is tewerkgesteld bij een boerderij en bij een wasserette in de omgeving van Tiel. Hij werd ook gehuisvest door de verdachte en had geen beschikbaarheid over zijn inkomsten.  
Bij de doorzoeking die vandaag ook plaatsvond in de woning van de verdachte zijn onder andere een auto, administratie, telefoons en laptops in beslag genomen.
Het onderzoek wordt verricht door de Opsporingsdienst van de Nederlandse Arbeidsinspectie, onder leiding van het Functioneel Parket.  

Bron: Arbeidsinspectie
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.