Man (28) overleden bij arbeidsongeval in België

In het Belgische Lokeren is afgelopen maandag iemand omgekomen door een arbeidsongeval. Dit gebeurde op de het terrein van de nieuwe brandweerkazerne op de Hoedhaarsite. De persoon werd geraakt door een stalen draagstructuur en overleed ter plekke.

De omstandigheden waarin het ongeval gebeurde, moeten nog onderzocht worden door de arbeidsinspectie. Maar wat wel duidelijk is, is dat de man van 28 jaar oud geraakt is door een stalen draagstructuur. De man was op slag dood. 

Feiten bevestigd

Hoofdaannemer Strabag bevestigde dinsdag de feiten. “Op maandag 13 november, kort na de middag, is er een tragisch ongeval gebeurd op de werf van de Brandweerkazerne in Lokeren,” bevestigt Joke Vandermaesen van de communicatiedienst van Strabag: “Een zelfstandige ondernemer, die werkte voor een staalconstructeur uit Torhout, was bezig met de montage van de staalstructuur. Bij een plotselinge beweging van de werker hebben stalen liggers het hoofd van de 28-jarige monteur geraakt. Nog voor de aankomst van de hulpdiensten was het slachtoffer overleden.”

Onderzoek ingesteld

Direct werd er een onderzoek ingesteld door de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg en laat in de middag werd de werf weer vrijgegeven door de arbeidsinspectie. Strabag is een intern onderzoek gestart naar de exacte oorzaak van dit ongeval en zorgt voor psychologische ondersteuning van het werfteam. “We betuigen ons medeleven aan de familie en dierbaren van het slachtoffer. Onze dank gaat uit naar de brandweer van Lokeren en de andere hulpdiensten die ons ondersteund hebben bij dit ongeval”, aldus nog de firma.

Bron: Nieuwsblad BE
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.