Justitie: Bestuurster Stint valt niets te verwijten

De bestuurster van de Stint die negen maanden geleden betrokken raakte bij een tragisch ongeluk, valt niets te verwijten. Sterker: uit alle verklaringen blijkt volgens Justitie dat ze juist alles op alles heeft gezet om een aanrijding te voorkomen.

De recherche en het onderzoeksteam hebben uitgebreid met de bestuurster van de Stint gesproken. Zij verklaarde dat ze de Stint wilde stilzetten voor de spoorwegovergang, maar dat het voertuig op geen enkele manier reageerde. De Stint kwam terecht op de spoorwegovergang en werd gegrepen door de trein.
Getuigen bevestigen dat de bestuurster alles heeft geprobeerd om de Stint te laten stoppen. Het is de eerste keer dat een verklaring van de bestuurster naar buiten komt. Waarom het voertuig niet stopte, is op basis van het technische onderzoek niet aan te wijzen, zegt het OM.

Onderzoek moet nog wel uitwijzen of de werkgever van de vrouw iets te verwijten valt. Het ongeluk wordt namelijk als een 'ernstig arbeidsongeval' aangemerkt. Zolang het onderzoek nog loopt, neemt Justitie geen besluiten over een eventuele vervolging van betrokkenen. Eind dit jaar wordt meer duidelijkheid verwacht.   

Dat melden de politie en het Openbaar Ministerie in een tussenrapportage over het onderzoek, dat inmiddels negen maanden duurt. Bij de aanrijding in Oss, op donderdag 20 september 2018, kwamen vier kinderen (4, 4, 6 en 8) uit Oss om het leven. Een vijfde kind uit Oss (11) en de 32-jarige begeleidster uit Heesch, die het wagentje met daarin de kinderen bestuurde, raakten zwaargewond.  Het verdriet bij de nabestaanden van de omgekomen kinderen en de bestuurster is nog steeds immens groot. Zij worden allen begeleid voor deskundigen.

Bronnen: AD, NOS en OM
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.