Gemeente opnieuw gewaarschuwd door Arbeidsinspectie

De veiligheid bij de Afvalstoffendienst op het milieustation Treurenburg in Den Bosch is nog steeds niet toereikend. Dit concludeerde de Nederlandse Arbeidsinspectie opnieuw na een herinspectie. De Arbeidsinspectie legt de gemeente vier extra maatregelen op, zo laat een woordvoerder weten.

De extra maatregelen die de gemeente moet treffen zijn:
• Een slagboom realiseren.
• Verkeersdrempels aanleggen.
• De veiligheidsinstructies bij ‘sluis’ van Vindingrijk aanscherpen.
• Een oversteekplaats markeren voor medewerkers.

Aanrijdgevaar voorkomen

Zes weken hiervoor heeft de Nederlandse Arbeidsinspectie de gemeente opgedragen veiligheidsmaatregelen te nemen om aanrijdgevaar op het milieustation te voorkomen. Dit was noodzakelijk nadat een medewerker lichtgewond raakte bij een ongeval met twee vorkheftrucks. Het plan was om een stalen overkapping te verwijderen om plaats te maken voor een depot voor klein chemisch afval. Tijdens dit proces kantelde een van de vorkheftrucks waardoor er opnieuw een medewerker lichtgewond raakte.

De woordvoerder van de gemeente vertelt dat de Arbeidsinspectie een herinspectie heeft uitgevoerd op het terrein: “Zij hebben aanvullende maatregelen geëist die moeten voorkomen dat medewerkers over het gedeelte van het milieustation lopen waar bezoekers met hun auto rijden.”

Sluiting door ernstige ongelukken

Milieustation Treurenburg werd in april gesloten door de Arbeidsinspectie vanwege onveilige omstandigheden. De overslaghal was te krap, wat leidde tot 35 ongevallen in 2021 en een blijvend invalide medewerker in 2020. Boetes en aanbevelingen werden genegeerd, waardoor de inspectie besloot om het terrein begin februari dit jaar te sluiten.

Bron: Brabants Dagblad
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.