Een norm die kan helpen: ISO 45004

Een gezonde en veilige werkomgeving zorgt voor betrokken en gemotiveerde medewerkers. Prestaties van een bedrijf om veiligheid en gezondheid te verbeteren blijken echter in de praktijk vaak lastig te meten. Registreer je alleen ongevallen? Of kun je als bedrijf meer doen? Gelukkig komt er een norm die kan helpen: ISO 45004.

De norm staat momenteel in de steigers. Het eerste werkdocument is gepubliceerd en bedrijven worden uitgenodigd om er commentaar op te geven. Vooral partijen uit het MKB worden aangemoedigd dieper in het onderwerp te duiken, want alle partijen, groot en klein, hebben een gelijke stem in de normcommissie. De normcommissie fungeert als platform voor kennisdeling, het aanleveren van input voor de norm en het uitwisselen van informatie met betrekking tot de implementatie van de norm. Het deelnemen aan de normcommissie levert bovendien een mooi netwerk op. Ook zitten bedrijven via de normcommissie dicht op het vuur, weten ze waar de markt naartoe beweegt en kunnen ze zich met de norm onderscheiden in hun branche.

Bron: NEN
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.