Drie lichamen gevonden na brand in appartement in Werkendam

De brand in een appartement boven een bedrijf in Werkendam heeft aan drie mensen het leven gekost. De brandweer heeft hun lichamen gevonden.

Ze lagen in het uitgebrande appartement waar de slachtoffers woonden. De brand brak rond 08.00 uur door nog onbekende oorzaak uit in het bedrijf en het erboven gelegen appartement aan de Beatrixhaven. De brandweer had het vuur om 15.45 uur onder controle. Het duurde daarna nog uren voor de brandweer het pand kon binnengaan. Daarvoor moest het pand worden afgekoeld en moest een deel van de voorgevel worden weggehaald.

De drie slachtoffers komen alle drie uit Litouwen. Dat vertelt de directeur Hoogendoorn van het bedrijf maandagochtend tegen Omroep Brabant. De slachtoffers werkten voor een bedrijf waarmee al lange tijd werd samenwerkt, zo zei hij.
Zij woonden in het appartement waar de brand is ontstaan. Omdat het gaat om arbeidsmigranten wordt er al gauw gezegd dat er dan wel wat mis zal zijn geweest met de huisvesting. Dit spreekt Hoogendoorn maandagochtend nadrukkelijk tegen: "De huisvesting was heel goed. Ze hadden een prachtig huis met heel veel ruimte. Daar heeft het zeker niet aan gelegen."

Bronnen: OmroepBrabant en NOS
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.