Blog arbeidsrecht: Bedrijfsongeval ongelukkige samenloop van omstandigheden?

In dit weblog informeren de advocaten en juristen van AWVN u geregeld over de meest actuele arbeidsrechtelijke ontwikkelingen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar kan voor werknemer en werkgever grote gevolgen hebben. Dat blijkt maar weer eens uit een zaak die recent aan de rechter werd voorgelegd.

Een winkelmedewerker pakte tijdens haar werkzaamheden een confettikanon op, omdat het daar niet hoorde te liggen. Terwijl ze met het apparaat in haar handen langs de schappen liep, ontplofte het in haar gezicht. Hierdoor liep ze ernstig letsel aan haar linkeroog op. Inspectie SZW onderzocht het ongeval en concludeerde dat er bewust aan het confettikanon moet zijn gedraaid om deze te kunnen laten ontploffen. De arbeidsinspecteurs spraken van een ongelukkige samenloop van omstandigheden – die de werkgever in alle redelijkheid niet had kunnen voorkomen.
Hoe oordeelde de kantonrechter?

Lees de complete blog van Jan Mathies, adviseur juridische zaken
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.