Arbocatalogus maken via het SER Arboplatform

Overweeg jij om een arbocatalogus voor jouw branche of sector te maken? Dan kun je vanaf nu terecht op het Arboplatform van de SER. Een nieuwe arbocatalogus, maar ook de uitbreiding van een bestaande catalogus, kost tijd, geld en energie. Het Arboplatform helpt branches en sectoren bij het ontwikkelen van een arbocatalogus. Het biedt daarbij de mogelijkheid om de arbocatalogus gratis online te zetten.

Hulpmiddelen en instrumenten

Het dossier arbocatalogus biedt verschillende hulpmiddelen en instrumenten die nodig zijn om een arbocatalogus te maken:
  • Persoonlijke ondersteuning, bij het maken van een digitale arbocatalogus voor jouw branche of sector;
  • Handreikingen van de Stichting van de Arbeid en de SER, die bij het opstellen van een catalogus kunnen worden gebruikt;
  • Hoe maak je een arbocatalogus. Behulpzame instrumenten en informatiebronnen, zowel om een eerste start te maken, als voor uitbreiding van de arbocatalogus met nieuwe onderwerpen.

Het nut van een arbocatalogus

De afspraken die werkgevers- en werknemersorganisaties in een arbocatalogus maken, dragen bij aan veilig en gezond werken en nemen risico’s op de werkvloer zoveel mogelijk weg. Het is een digitaal oplossingenboek, waarin partijen afspraken maken hoe je belangrijke arbo-onderwerpen binnen je bedrijf kunt vormgeven. Het is niet wettelijk verplicht om een arbocatalogus te hebben, maar het kan wel bijdragen aan het ontwikkelen van gezond en veilig arbobeleid binnen een sector of branche.

Wat is de rol van het Arboplatform?

Het Arboplatform is het centrale informatiepunt van sociale partners voor gezond en veilig werken. Werkgevers, werknemers en arbodeskundigen kunnen er terecht voor al hun arbovraagstukken. Het gezamenlijke instrument van werkgevers en werknemers - www.dearbocatalogus.nl - past binnen het doel van het platform: samenwerken aan goede werkomstandigheden.

Bron: SER
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.