Tamara Onos – Onder invloed

Doorgaans worden de recensies op dit platform geschreven door veiligheidskundigen. Dat is logisch als het gaat om typisch veiligheidskundige werkstukken die bedoeld zijn om begrepen en toegepast te worden door veiligheidskundigen. Onder invloed van Tamara Onos is niet geschreven als ‘leerboek’, al is het zeker leerzaam. Als liefhebber van thrillers en detectives mocht ik – eigenlijk uw eindredacteur – dit keer de recensie schrijven.

De uitgever geeft een adequate omschrijving van de inhoud (dus dat ga ik niet overdoen):
“Wanneer een visser in het Gelders natuurgebied de Havikerwaard verdrinkt, wijt de politie dit aan dronkenschap. Renske Nijland gelooft hier niets van. Als expert gevaarlijke stoffen is zij ervan overtuigd dat iets of iemand het slachtoffer heeft bedwelmd. Met de dood tot gevolg.
Ze bijt zich vast in het mysterie, maar kan niet voorkomen dat ze haar kinderen daarbij ongewild in levensgevaar brengt.”

In de vakantie lees ik altijd een stapeltje thrillers c.q. detectives; liefst in het Engels en met gecompliceerde complotten, een vleugje spionage en onverschrokken hoofdpersonen. Als dat je verwachtingspatroon heeft bepaald, valt Onder invloed koud op je dak. Dat boek speelt zich namelijk af in de rauwe realiteit. In de herkenbare omgeving waarin wij onze hond uitlaten, een rondje hardlopen of waar we dagelijks langs tuffen van of naar ons werk. De personages zijn bekenden en de situaties herkenbaar. Die rauwe realiteit bleef bij mij nog een paar dagen hangen. En dat is knap van Onos!

De verwijzingen naar de – al dan niet dagelijkse – praktijk van arboprofessionals is vernieuwend (er zijn niet zoveel thrillers die met deze hoeveelheid kennis van het vak geschreven zijn) en – voor arboprofessionele lezers – ook gewoon leuk. Onze bezoekers zullen dus zeker thema’s herkennen in dit boek.
Maar wees gewaarschuwd: het grijpt je ook naar de strot.

'Onder invloed' is te bestellen via Letterrijn.
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.