beroepsziekten

Ergonomische training voor KNO-artsen in opleiding essentieel

57 procent van de KNO-artsen meldde werkgerelateerde klachten aan het bewegingsapparaat, schrijven arts-onderzoeker Bollen en KNO-arts en hoofd-halschirurg Keereweer van het Erasmus MC in hun artikel ‘Beroepsgerelateerde musculoskeletale klachten in de KNO-praktijk’, dat verscheen in …
Lees meer

Hoe Nederland omgaat met beroepsziekten

Met ingang van 1 januari wordt de Regeling TSB van kracht. Welke gevolgen heeft de nieuwe regeling voor hoe in Nederland wordt omgegaan met beroepsziekten? Directeur van het Instituut van Asbestslachtoffers Jan Warning …
Lees meer

Nederlandse Arbeidsinspectie verscherpt handhaving

Voorheen kregen bedrijven eerst een waarschuwing en pas bij een herinspectie een boete als het gevaarlijkestoffendeel in de RI&E ontbrak. In februari heeft het ministerie van SZW de beleidsmaatregel boeteoplegging aangepast. Die betekent dat bedrijven waar dat het geval is …
Lees meer

Het jaarverslag 2021 van de Gezondheidsraad is er!

Eind maart van elk jaar brengt de Gezondheidsraad zijn jaarverslag uit met onder andere een overzicht van de adviezen uit het voorbije jaar. Voor veiligheidskundigen is vooral hoofdstuk 5 Arbeidsomstandigheden interessant.

Zo bracht de raad advies uit over de carcinogene stoffen 1-tert-butoxypropaan-2-ol en 1-broompropaan uit en publiceerde de Commissie GBBS een werkwijzer die beschrijft hoe stofadviezen tot stand komen.

Lees meer
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.