Tamara Onos – Hoe zit dat nou?

De redactie doet haar best zo veel mogelijk te lezen en recenseren. Nog mooier is het als jullie - onze veiligheidskundige lezers - zelf een recensie geven. In dit geval viel ons oog op een recensie van Bart Raes (bekend van de 'Tipp-ex'ongevallen). Hieronder zijn tekst over het nieuwste boek van Tamara Onos.

'Hoe zit dat nou? is het leuke boek van Tamara Onos, arbeidshygiëniste. In dit boek heeft ze het over de zin en onzin van alledaagse gevaren. Op een luchtige, soms zelf grappige manier slaagt ze erin om zeer helder vele gevaren uit te leggen en deze in het juiste perspectief te zetten. Ik kreeg dit boek van haar, en deel dus graag haar boek.
Gevaren zoals bij teken en Lyme, stofbranden (jawél, stof kan branden, of erger, exploderen), chloordampen en nog meer dan veertig andere kleine en grote gevaren. Eitje - over waterstofsulfide vond ik bijvoorbeeld een boeiend én grappig geschreven stukje.

Het boek is een verzameling van afzonderlijke stukjes, dus je kan enkel de onderdelen lezen die jou nu relevant lijken, en binnen enkele weken of maanden de andere stukken lezen. Ideaal en leuk boek om regelmatig in verder te lezen voor iedereen die meer wil weten over de alledaagse gevaren thuis en op het werk.'

'Hoe zit dat nou?' is te bestellen via Kosmos Uitgevers.


Heb je ook een boek gelezen waar je iets over kwijt wil?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.