Doeners aan zet

Voor doorgroeiende doeners

Ben je een doener? Dus: heb je een vak geleerd, beoefen je dat vak met veel plezier en ben je er zo goed in geworden dat je een leidinggevende functie krijgt aangeboden? Dan is Doeners aan zet echt iets voor jou.

Want als leidinggevende is het natuurlijk heel fijn dat je vakbekwaam bent, hard werkt en creatieve ideeën hebt, maar als je anderen aanstuurt en je directie moet overtuigen van de juistheid van je beslissingen, vraagt dat communicatieve vaardigheden waarmee je wellicht niet zo vertrouwd bent.

Doeners aan zet is dan een praktisch hulpmiddel. De auteurs beschrijven overzichtelijk en stapsgewijs hoe je effectief en efficiënt schriftelijk en mondeling rapporteert, presenteert, vergadert en onderhandelt. Ze gaan in op gesprekstechnieken, logisch, creatief en kritisch denken en demonstreren hoe je praktijkonderzoek kunt uitvoeren.

Het boek heeft een overzichtelijke structuur. In hapklare brokken en voorzien van puntsgewijze tips passeren denken, onderzoek, rapportage, presentatievaardigheden, gesprekstechnieken, vergaderen, onderhandelen en leidinggeven de revue. Als beoogd studieboek en naslagwerk daarom heel geschikt en als in een herdruk een register wordt toegevoegd, nog beter.

Een en ander zit in een aantrekkelijke jas; de energie spat van de cover af. Jammer dat de ontwerper niet is vermeld. Ook iets voor een volgende druk?

Doeners aan zet is te bestellen bij Gelling Publishing.
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.