Artikelen

Op deze plek kunt u alle uitgebreidere artikelen / white papers inzien over onderwerpen die voor de veiligheidskundige relevant zijn.

Als u ook een artikel op DeVeiligheidskundige.nl wilt publiceren, kunt u contact met ons opnemen via redactie@deveiligheidskundige.nl

Trekker op, gordel om!

Stigas is samen met werkgevers- en werknemersorganisaties een campagne gestart om het dragen van de gordel op de trekker te promoten.
Alleen al in 2018 waren er vier dodelijke ongelukken, die door een gordel waarschijnlijk voorkomen hadden kunnen worden. Er is een flyer gemaakt en op de pagina www.veiligop1.nl/gordelom worden veelgestelde vragen over de gordel beantwoord.

Werkgevers wordt geadviseerd bij een lokale dealer een gordel aan te schaffen. Daarnaast worden ze erop gewezen dat de Inspectie SZW een boete kan opleggen als blijkt dat er onvoldoende maatregelen  zijn genomen om letsel bij een ongeluk te voorkomen. Een gordel is zo’n maatregel.

Wim van den Boomen, Stigas bestuurder en vertegenwoordiger van de LTO: 'Met deze campagne willen we benadrukken dat het dragen van de gordel echt belangrijk is en levensreddend kan zijn. Trekkers worden steeds groter en kunnen steeds harder rijden. Het moet een gewoonte worden om ook op de trekker en andere landbouwvoertuigen de gordel om te doen. Een kleine moeite, die veel leed kan besparen.'

Lees meer: www.veiligop1.nl

En lees ook het artikel in het tijdschrift De Veiligheidskundige 2019-4 over het veilig bedienen van de heftruck.

Bron: Stigas

Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.