Artikelen

Op deze plek kunt u alle uitgebreidere artikelen / white papers inzien over onderwerpen die voor de veiligheidskundige relevant zijn.

Als u ook een artikel op DeVeiligheidskundige.nl wilt publiceren, kunt u contact met ons opnemen via redactie@deveiligheidskundige.nl

100ste Chemie Magazine (van hoofdredacteur Igor Znidarsic)

De 10e editie van 2019 van het Chemie Magazine is gepubliceerd,tevens de 100ste editie onder hoofdredacteursschap van Igor Znidarsic. Gefeliciteerd!

In deze editie:

Manon Bloemer: ‘Ik ben van nature een verbinder’
Manon Bloemer had ruim 12 jaar bij Vopak gewerkt en was toe aan een nieuwe uitdaging. Ze wilde een bijdrage leveren aan de energietransitie van de fossiele industrie, maar had nog geen idee hoe. Tot de vacature van de Koninklijke VNCI voorbijkwam. “Ik sliep er een nachtje over, en dat was genoeg. Het klopte gewoon,” zegt ze in de oktobereditie van Chemie Magazine. Inmiddels is ze een half jaar directeur.
 
Elektrische kraker komt in beeld
In dit nummer van Chemie Magazine ook aandacht voor de de ‘kraker van de toekomst’ die BP, Total, SABIC, BASF, LyondellBasell en Borealis samen met Brightlands Chemelot Campus als facilitator gezamenlijk gaan ontwikkelenen en die draait op groene elektriciteit. “Er zitten dwingende gedachten achter dit project”, zegt chemieboegbeeld Emmo Meijer.

 
Verder in deze editie van Chemie Magazine onder meer:
  • Leden Together for Sustainability delen duurzaamheidsprestaties toeleveranciers
  • Rob Geerts en Jan Heitink pleiten voor een realistische kijk op veiligheid
  • Dow in Terneuzen en Fuenix in Weert sluiten de plastickringloop
  • Periodiek systeem: man made element nr. 98, californium, is het duurste element
  • Judit Canadell over haar werk als principal scientist bij Corbion
  • Kabinet benoemt Ioniqa tot Nationaal Icoon
Lees Chemie Magazine 10.

Bron: VNCI
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.