Artikelen

Op deze plek kunt u alle uitgebreidere artikelen / white papers inzien over onderwerpen die voor de veiligheidskundige relevant zijn.

Als u ook een artikel op DeVeiligheidskundige.nl wilt publiceren, kunt u contact met ons opnemen via redactie@deveiligheidskundige.nl

De risico’s van kankerverwekkende stoffen

Volgens schattingen is kanker de voornaamste oorzaak van arbeidsgerelateerde sterfgevallen in de EU. Veel vormen van kanker zijn in verband te brengen met blootstelling aan kankerverwekkende stoffen op het werk. Als ondertekenaar van de Routekaart voor kankerverwekkende stoffen stelt EU-OSHA zich als taak bewustwording over deze risico’s te versterken.

Praktisch advies over het vermijden van de risico’s van kankerverwekkende stoffen op de werkplek evenals links naar nuttige informatie zijn te vinden op een nieuw informatieblad ter ondersteuning van de campagne “Een gezonde werkplek: Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan”.

Meer informatie
Routekaart (roadmap) voor kankerverwekkende stoffen
Lees het informatieblad over kankerverwekkende stoffen – een gezamenlijke publicatie met steun van alle partners bij de Routekaart
Bezoek de website van de campagne voor een gezonde werkplek   
Vind meer informatie en artikelen over werkgerelateerde kanker

Bron: Arboportaal
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké