Artikelen

Op deze plek kunt u alle uitgebreidere artikelen / white papers inzien over onderwerpen die voor de veiligheidskundige relevant zijn.

Als u ook een artikel op DeVeiligheidskundige.nl wilt publiceren, kunt u contact met ons opnemen via redactie@deveiligheidskundige.nl

Petrochem juninummer

In dit nummer stelt professor Earl Goetheer (TNO) dat de klimaatproblematiek om actie vraagt en dat we daarbij geen oplossingen kunnen uitsluiten. Zelfs ondergrondse opslag van CO2 hebben we volgens hem op de korte tot middellange termijn nodig. Het biedt ruimte en tijd aan innovaties om tot wasdom te komen. Aan emissieloze productie van waterstof bijvoorbeeld.

Lees ook een artikel over vijftien jaar onderzoek naar de inhibitie van gaswolkexplosies en de oplossing die is gevonden.

Daarnaast hebben we onder andere ook nog een interview met production unit manager Lennart Luijt van de NAM voor u. Hij is verantwoordelijk voor de gehele operatie op de Noordzee van het bedrijf. ‘Ik wil dat offshore Nederland de kweekvijver is voor de energietransitie van gas naar nieuwe energievormen.’

Lees het juninummer van Petrochem tijdelijk online.

Bron: Petrochem
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké