Artikelen

Op deze plek kunt u alle uitgebreidere artikelen / white papers inzien over onderwerpen die voor de veiligheidskundige relevant zijn.

Als u ook een artikel op DeVeiligheidskundige.nl wilt publiceren, kunt u contact met ons opnemen via redactie@deveiligheidskundige.nl

Chemie Magazine: met o.a. afscheid VNCI Colette Alma

Bijna 15 jaar was ze directeur van de VNCI, de branchevereniging van een van Nederlands grootste en belangrijkste industrieën. Nu, bij haar pensionering, kijkt ze in de mei-editie van Chemie Magazine terug op de successen en spreekt ze ook openhartig over de dingen die ze achteraf bezien anders had willen doen. 'De manoeuvreerruimte voor bedrijven moet zo groot mogelijk zijn, dat is van het begin af aan mijn motto geweest.'
Lees de bijlage Colette van Chemie Magazine

Wolfraam weet raad met tandglazuur
In dit nummer van Chemie Magazine ook het vijfde deel in de serie over bijzondere elementen, naar aanleiding van 150 jaar periodiek systeem. Dit keer:  wolfraam, dat veel gebruikt wordt in boren, zoals de tandartsboor. Joris Muris van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam en bekend van het RTL4-programma Gênante tanden weet daar alles van.

Verder in deze editie van Chemie Magazine onder meer:
  • Betrokken leiders op weg naar het BRZO-rijbewijs
  • Meststoffen Nederland presenteert met Kunstmest 4.0 visie op toekomstige voedselvoorziening
  • Opinie: WIR pleit voor ontwikkeling van biobased chemicaliën met nieuwe functionaliteiten
  • S/park in Deventer, het 7e Center for Open Chemical Innovation, mikt op ‘veeleisende chemie’
  • Eelco Vogt over zijn werk als distinguished advisor catalyst r&d bij Albemarle
Lees het Chemie Magazine online

Bron: VNCI
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké