Artikelen

Op deze plek kunt u alle uitgebreidere artikelen / white papers inzien over onderwerpen die voor de veiligheidskundige relevant zijn.

Als u ook een artikel op DeVeiligheidskundige.nl wilt publiceren, kunt u contact met ons opnemen via redactie@deveiligheidskundige.nl

Ziek door chemische stoffen

Voor een aantal chemische stoffen of groepen stoffen heeft het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten factsheets opgesteld waarin uitgebreid wordt ingegaan op de gezondheidseffecten. De website bevat inmiddels overzichten over zeswaardig chroom, endotoxinen, isocyanaten en pesticiden.

De factsheets behandelen per stof of groep van stoffen uitgebreid de vragen: Wat zijn/is het? Hoe word je eraan blootgesteld? Welke effecten kan dat op de gezondheid hebben? Hoe kunnen we de blootstelling karakteriseren en beheersen? Welke wetgeving is van toepassing? Welke preventieve maatregelen zijn er? En: Waar kan ik betrouwbare informatie vinden? Ook is een stappenplan voor het vaststellen van een beroepsziekte opgenomen.

De volgende factsheets zijn nu beschikbaar:
Ziek door Endotoxinen
Ziek door Isocyanaten
Ziek door Pesticiden
Ziek door zeswaardig Chroom

Bron: Beroepsziekten
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.