Artikelen

Op deze plek kunt u alle uitgebreidere artikelen / white papers inzien over onderwerpen die voor de veiligheidskundige relevant zijn.

Als u ook een artikel op DeVeiligheidskundige.nl wilt publiceren, kunt u contact met ons opnemen via redactie@deveiligheidskundige.nl

Petrochem: ‘Oliebedrijven hebben gebrek aan voorstellingsvermogen’

Petrochem 5 verschijnt 21 mei. Lees nu tijdelijk alvast online! In dit nummer: Met 4700 kleine aandeelhouders heeft Mark van Baal een duurzamere koers voor Shell op de kaart gezet. Inmiddels weet zijn initiatief Follow This zich ook gesteund door verschillende grote institutionele beleggers. Tijd om de vleugels uit te slaan naar andere oliegiganten.

Sander Schiereck (Brenntag), Hanno Schouten (Neste Netherlands) en Marinus Tabak (RWE) zijn dit jaar de finalisten van de Plant Manager of the Year verkiezing. Wie wordt het boegbeeld van de Nederlandse procesindustrie? We stellen de finalisten graag aan u voor.

De energietransitie van fossiele brandstoffen naar emissieloze varianten, noodzaakt de industrie naar andere vormen van energie te kijken. Waterstof is in die plannen een kansrijk alternatief voor de productie van hogetemperatuurwarmte en als grondstof voor de chemie. Via grijze, naar blauwe en turquoise wordt de weg vrijgemaakt voor groene waterstof.
Thema: Engineering & contracting

Ureumtechnologiebedrijf Stamicarbon koos bewust voor een strategie waar het zijn twaalfhonderd patenten als licenties aanbiedt. Daarmee blijft het bedrijf gedurende alle levensfases van de ureumfabrieken van zijn klanten betrokken bij de prestaties ervan.

Lees Petrochem 5 online

Bron: Petrochem
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké