Artikelen

Op deze plek kunt u alle uitgebreidere artikelen / white papers inzien over onderwerpen die voor de veiligheidskundige relevant zijn.

Als u ook een artikel op DeVeiligheidskundige.nl wilt publiceren, kunt u contact met ons opnemen via redactie@deveiligheidskundige.nl

Campagne ‘Pak stof aan!’

Met de campagne ‘Pak stof aan!’ vraagt Stigas aandacht voor de risico’s van blootstelling aan stof in de agrarische en groene sector. In de praktijk zijn werkgevers en werknemers zich namelijk onvoldoende op de hoogte van de gezondheidsrisico’s voor longen en luchtwegen. In de campagne staan daarom bewustwording, advies en het vroegtijdig zien van klachten centraal.

De campagne van Stigas (een kennisinstituut voor veilig en gezond werken in de agrarische sector) bestaat uit meerdere activiteiten. Zo zal Stigas het komende jaar verhalen uit de praktijk verspreiden maar ook stofmetingen en longfunctiemetingen uitvoeren. Daarnaast wordt er aan de ontwikkeling van een stoftest gewerkt waarmee een varkenshouder op een makkelijke manier kan vaststellen of hij risico’s loopt.

Kijk voor meer informatie op de website van Pak stof aan! van Stigas.

Bron: Arboportaal
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké