Artikelen

Op deze plek kunt u alle uitgebreidere artikelen / white papers inzien over onderwerpen die voor de veiligheidskundige relevant zijn.

Als u ook een artikel op DeVeiligheidskundige.nl wilt publiceren, kunt u contact met ons opnemen via redactie@deveiligheidskundige.nl

Blog arbeidsrecht: De zzp’er als werknemer II: Deliveroo revisited

In dit weblog informeren de advocaten en juristen van AWVN u geregeld over de meest actuele arbeidsrechtelijke ontwikkelingen.
Het zal u niet ontgaan zijn. Waar de rechter in juli vorig jaar nog besloot dat een bezorger van Deliveroo niet aan te merken is als een werknemer, omdat hij nu eenmaal een opdrachtovereenkomst met Deliveroo heeft (zie blog Deliveroo-bezorger werkt niet op basis van arbeidsovereenkomst), heeft de rechtbank Amsterdam vorige week een andere uitspraak gedaan over de opdrachtnemer van Deliveroo. Vorig jaar meende de rechter dat de bezorger voldoende vrijheid genoot bij het aannemen en weigeren van werk om te spreken van een opdrachtovereenkomst. In de uitspraak van vorige week verklaart de rechter op verzoek van FNV dat een bezorger toch als werknemer kan worden aangemerkt, omdat de bezorger afhankelijk is van Deliveroo voor zijn inkomsten. Daarbij vindt de rechter het voor de rechtsontwikkeling van belang dat verschillend wordt geoordeeld, gezien de snelle ontwikkeling van de Nederlandse platformeconomie.

Lees de complete blog van mr. dr. Monica Wirtz, adviseur juridische zaken
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké