Artikelen

Op deze plek kunt u alle uitgebreidere artikelen / white papers inzien over onderwerpen die voor de veiligheidskundige relevant zijn.

Als u ook een artikel op DeVeiligheidskundige.nl wilt publiceren, kunt u contact met ons opnemen via redactie@deveiligheidskundige.nl

Goede Praktijken Competitie

Om bedrijven te helpen om veiliger te werken met (gevaarlijke) stoffen, stimuleert Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) het delen van kennis en goede praktijken: tussen bedrijven, branches in Nederland en op Europees niveau. Heeft u een goede praktijk? Doe dan mee aan de Goede Praktijken Competitie!

Goed werken met gevaarlijke stoffen vraagt om een doordachte aanpak. Een goede inventarisatie, effectieve maatregelen en goede voorlichting zijn belangrijk om gezond en veilig te kunnen werken. De goede praktijken moeten laten zien welke maatregelen zijn getroffen voor het gebruik van en het omgaan met gevaarlijke stoffen. Door deze aanpak worden veilige en gezonde arbeidsomstandigheden gewaarborgd.

Prijzen
De winnaar van de Nederlandse competitie wint een prijs van €2.000. De winnaar wordt bovendien genomineerd voor de European Good Practice Award en is daarmee de Nederlandse inzending in de Europese competitie. Als u doordringt tot de Europese finale ontvangt u een ticket om deze bij te wonen in Bilbao (Spanje). Uw bedrijf kan ook rekenen op de nodige aandacht en erkenning tijdens de campagne. Daarnaast draagt u met uw goede praktijk bij aan veilig en gezond werken.

Jury
De inzendingen worden beoordeeld door een zeer deskundige en breed samengestelde jury, waarin zowel overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties meebeslissen.

Aanmelden
Om deel te nemen aan de Goede Praktijken Competitie kunt u dit formulier invullen. Daarbij wordt gevraagd om een beschrijving van de uitgangssituatie, de oplossing, de succesfactoren, de resultaten en de verhouding tussen kosten en baten. Stuur uw inzending uiterlijk 15 januari 2019 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Nog inspiratie nodig? Bekijk de Goede Praktijken die u al voor gingen in eerdere edities!

Over de competitie
Deze 14e editie van de Europese Goede Praktijken Competitie is onderdeel van de campagne voor een gezonde werkplek 2018-2019 Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan! Het doel van de competitie is om organisaties die de risico’s in verband met (gevaarlijke) stoffen op het werk actief beheersen in het zonnetje te zetten en goede praktijken te delen.
De awards voor goede praktijken voor een gezonde werkplek worden georganiseerd door EU-OSHA in samenwerking met de EU-lidstaten om buitengewone en innoverende bijdragen aan veiligheid en gezondheid op het werk te onderscheiden.

Bron: Nederlands Focal Point
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké