Artikelen

Op deze plek kunt u alle uitgebreidere artikelen / white papers inzien over onderwerpen die voor de veiligheidskundige relevant zijn.

Als u ook een artikel op DeVeiligheidskundige.nl wilt publiceren, kunt u contact met ons opnemen via redactie@deveiligheidskundige.nl

Blog arbeidsrecht: Wie eist, bewijst. Over disfunctionerende werknemers

In dit weblog informeren de advocaten en juristen van AWVN u geregeld over de meest actuele arbeidsrechtelijke ontwikkelingen.
Sinds de invoering van de Wet werk en zekerheid (Wwz), waarbij de mogelijkheden tot beroep en cassatie tegen uitspraken van kantonrechters zijn verruimd, zien we steeds vaker dat de gerechtshoven en de hoogste rechter in Nederland, de Hoge Raad, zich uitspreken over arbeidsrechtelijke zaken. Daaruit kunnen werkgevers vaak belangrijke lessen trekken. Ook betekent dit voor werkgevers dat zij na een positieve uitspraak van de kantonrechter in een ontbindingszaak, er nog lang niet altijd zeker van kunnen zijn dat de werknemer ook echt uit dienst gaat. De werknemer kan zijn ontslag nog aanvechten bij een hogere rechter.

Lees de complete blog van mr. Astrid Zuidinga, advocaat arbeidsrecht
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké