Artikelen

Op deze plek kunt u alle uitgebreidere artikelen / white papers inzien over onderwerpen die voor de veiligheidskundige relevant zijn.

Als u ook een artikel op DeVeiligheidskundige.nl wilt publiceren, kunt u contact met ons opnemen via redactie@deveiligheidskundige.nl

Basis-inspectiemodule Arbeidstijdenwet - Arbeid door jeugdigen en kinderen

Deze basis-inspectiemodule s toepasbaar op (stage en reguliere) arbeid van kinderen en jeugdigen en bestaat uit 3 submodules.
Submodule A geldt voor reguliere arbeid in bedrijven en instellingen: (bij-)banen en vakantiewerk van jeugdigen/kinderen.

Submodule B geldt voor stages of praktijkonderwijs door jeugdigen/kinderen in bedrijven en instellingen, naast en in samenhang met het onderwijs. De normen voor werkzaamheden die tijdens (aan de voorwaarden voldoende) stage of praktijkonderwijs worden verricht, wijken af van de normen voor reguliere arbeid door kinderen of jeugdigen.

Submodule C geldt voor kinderen tot en met 12 jaar die artistieke arbeid verrichten, de zogenaamde kunstkinderen.

Lees hier de volledige BIM Arbeidstijdenwet - Arbeid door jeugdigen en kinderen
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké