Artikelen

Op deze plek kunt u alle uitgebreidere artikelen / white papers inzien over onderwerpen die voor de veiligheidskundige relevant zijn.

Als u ook een artikel op DeVeiligheidskundige.nl wilt publiceren, kunt u contact met ons opnemen via redactie@deveiligheidskundige.nl

Basis-inspectiemodule Arbeidstijdenwet

Deze basis-inspectiemodule is toepasbaar voor de arbeidsinspecteur om vast te stellen of in een bedrijf of instelling de naleving van de Arbeidstijdenwet onderzocht moet worden en hoe zo nodig dit onderzoek uitgevoerd moet worden.

Het niet naleven van de arbeids- en rusttijdnormen verhoogt het risico op (bedrijfs)ongevallen en vergroot de kans op (beroeps)ziekten. Voor handhaving op beleidvoering, inventarisatie en evaluatie zie basis-inspectiemodule Arbeids- en rusttijdenbeleid. Voor inspecties met betrekking tot kinderen en jeugdigen zie basisinspectiemodule Arbeid door jeugdigen en kinderen.

Lees hier de volledige BIM Arbeidstijdenwet
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké