Artikelen

Op deze plek kunt u alle uitgebreidere artikelen / white papers inzien over onderwerpen die voor de veiligheidskundige relevant zijn.

Als u ook een artikel op DeVeiligheidskundige.nl wilt publiceren, kunt u contact met ons opnemen via redactie@deveiligheidskundige.nl

Het onafhankelijk onderzoek in de EU

Het onafhankelijk onderzoek in de Europese Unie (EU)
De waarheid achter de werkelijkheid bij ernstige gebeurtenissen.

In deze notitie vraagt de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) uw aandacht voor de waarde en betekenis van onafhankelijke onderzoeken voor de samenleving in de Europese Unie.
Deze onderzoeken zijn in onze maatschappij weliswaar geen onbekend verschijnsel, maar in de praktijk kunnen grote vraagtekens worden geplaatst bij de onafhankelijkheid en de waarde van de gedane onderzoeken.

Met deze notitie zou de SMV niet alleen het instellen van echte onafhankelijke onderzoeken willen bevorderen, maar eveneens een bijdrage willen leveren aan een Europees referentiekader met betrekking tot de eisen waaraan onafhankelijke onderzoeken in de praktijk zouden moeten voldoen.

Notitie
Prof. mr. Pieter van Vollenhoven
Voorzitter Stichting Maatschappij en Veiligheid
Den Haag, februari 2016

Bron: SMV
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké