Avatar

Martin van Gastel

KVM-functionaris

Opleiding:
HVK, MVK

Regio:
Zuid

Werkgebieden:
chemie,
bouw,
transport,
productie

Expertises:
RI&E,
werken op hoogte,
besloten ruimten,
ATEX,
machineveiligheid,
cultuur/gedrag

Contactgegevens:
Telefoon: +31 653291090

Mijn basisopleiding is HTS werktuigbouwkunde, die ik in 1985 in Vlissingen heb afgerond.
In 1995 ben ik begonnen met de MVK-opleiding (MVK = Middelbare Veiligheidskunde) omdat ik meer wilde doen in veiligheid. Ik ben gestart met veiligheid, omdat ik dit een leerzame vakrichting vond.
Op mijn eerste werkdag was het bedrijf, waar ik nu nog steeds werk, reeds een halfjaar in het bezit van een VCA certificaat na een intensief contact met een bedrijfsadviseur. Later is ook de certificatie van het kwaliteitssysteem volgens NEN-EN-ISO 9001 aan het certificatiegedeelte toegevoegd, net als op milieugebied de CO2 prestatieladder niveau 3.
Gedurende de jaren is het bedrijf waar ik werkte altijd gecertificeerd geweest volgens de hoogste VCA standaard, wat op dit moment VCA petrochemie inhoudt. Ondertussen groeide het gehele bedrijf enorm met als gevolg dat uiteraard ook het aantal klanten ook toenam.
Na mijn MVK-opleiding heb ik de LPI/EWE (European Welding Engineer) opleiding volledig afgerond, omdat ik hier voor die tijd reeds mee gestart was.
Jaren later ben ik in België gaan studeren voor PA (Preventieadviseur) niveau 1, waarvoor ik in 2008 mijn certificaat behaalde. Preventieadviseur niveau 1 is gelijkgesteld met HVK (Hogere Veiligheidskunde).
Op dit moment weet ik veel van de verhuurde machines, zoals handgereedschappen, hoogwerkers en kranen, maar ook van het ontwerp-,  productie- en montage- van staalconstructies volgens de NEN-EN 1090 serie, maar ook van het werken in verontreinigde grond volgens de CROW 400.
Het gedrag van mensen die in een groep samenwerken is de grootste uitdaging in mijn werk. Daarvoor ben ik gecoached geweest door Juni Daalmans in 2016 en daardoor kan ik nog steeds verbeterpunten aanwijzen in de huidige organisatie waar ik werk.
Ik verwacht nog gemotiveerd te kunnen werken tot mijn pensioengerechtigde leeftijd in een omgeving die mij boeit.
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.